BonusCodes.com fi

Yli/alle vedonlyönti

käyttäjältä Bonuskoodi
Yli/alle vedonlyönti

Vedonlyöntisivustot tarjoavat asiakkailleen usein paljonkin erilaisia vedonlyöntimuotoja mm. yli/alle vedonlyönti on hyvin suosittu. Näitä onkin olemassa jokaiseen tarpeeseen. Jokainen vedonlyöjä voi vedonlyöntisivuston tarjonnasta riippuen valita haluamansa kohteen sekä vedonlyöntimuodon.

Over/under on vedonlyöntimuoto, joka sopii hyvin sekä aloitteleville että jo kokeneemmille vedonlyöjille. Aloittelijalle se sopii siksi, että tämä vetotapa on periaatteeltaan hyvin yksinkertainen ja helppo ymmärtää. Lisäksi vetotapa löytyy lähes kaikilta hyvin varustelluislta vedonlyöntisivustoilta.

Hyvin monella vedonlyöntisivustolla on mahdollista valita over/under eli yli/ali -vetomuoto. Jos et tiedä, mitä over/under -veto tarkoittaa, lue eteenpäin. Tällä sivulla kerromme nimittäin tarkemmin, mitä tämä vedonlyöntimuoto tarkoittaa ja missä sellaisia vetoja voidaan asettaa.

1. Mitä tarkoittaa over/under

Vedonlyöntisivusto määrittelee tietyn pistemäärän tai tavoitearvon, jota odotetaan tapahtuvaksi ottelun aikana. Kun pelaaja valitsee vedonlyöntisivustolla over/under -vedon, hän veikkaa siinä, jääkö pelin kyseinen arvo tai määrä alle vai yli ennalta määritetyn arvon. Jos pelaaja veikkaa arvon jäävän alle ilmoitetun luvun, hän valitsee under (alle) tai over (yli).

Arvo, jota veikataan, voi olla esimerkiksi maalien määrä, pisteiden tai juoksumäärien summa. Kyseessä voi siis olla melkeinpä mikä tahansa lukumäärä, josta voi lyödä vetoa.

Otetaan esimerkki, jossa jalkapallo-otteluun on asettu arvoksi 2,5 maalia. Jos ottelun tulos tulee olemaan 2-1 eli ottelussa tehdään yhteensä kolme maalia, over-veto voittaa. Onhan maaleja tullut enemmän kuin 2,5 kappaletta. Jos lopputulokseksi tulee 1-0 eli ottelussa saadaan yhteensä yksi maali, under-veto voittaa.

Over/under -vedossa ei siis lyödä vetoa voittajasta, joka olisi melko perinteinen tapa lyödä vetoa. Tämä vetomuoto antaa siis lisävaihtoehtoja vedonlyöjille.

Over/under -vedoissa törmää hyvin usein tasakertoimiin. Esimerkisi 2.00 kerroin antaa pelaajalle tämän panoksen takaisin kaksinkertaisena. 1,90-1,95 kertoimet ovat yleisiä tämäntyyppisissä vetomuodoissa. Mitä tulee vedonlyöntisivuston valitsemiin arvoihin, ovat yli 1,5 ja alle 2,5 melko yleisiä arvoja. Mikäli olet voittanut varmasti haluat siirtää rahaa tilillesi. Lue enemmän verotuksesta vedonlyöntisivustoilla toisesta artikkelistamme.

2. Mitkä ovat sen hyvät ja huonot puolet

Over/under -vetomuodolla voidaan ajatella olevan monia hyviä puolia, mutta myös huonompiakin. Hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti sen helppous. Myös aloittelija osaa asettaa over- tai under-vedon, kunhan vain tietää, mitä tämä vetomuoto tarkoittaa.

Kyseinen vetotapa löytyy useilta eri urheilulajeilta eli sitä ei ole sidottu vain tiettyyn lajiin. Niinpä tästä vetomuodosta pitävät voivat käydä asettamassa vetoja eri urheilulajeihin. Tätä vetomuotoa löytyy esimerkiksi jalkapallosta, jääkiekosta ja koripallosta.

Over/under -vetotapa on myös siinä mielessä jännittävä vetomuoto vedonlyöjälle, että tulos voi näyttää häviävältä aivan ottelun viime minuuteille saakka. Ottelun tilanne saattaakin yllättäen muuttua, tuoden voiton vedonlyöjälle. Jos pelaat taidolla, tämä on vinkki, jota varmasti käytät.

Myös huonoja puolia löytyy tästäkin vetomuodosta. Muunmuassa vaihtelevat kertoimet voidaan ajatella kuuluvan näihin. Over/under -vedon kertoimet voivat nimittäin vaihdella suurestikin sivustoittain, jolloin parhaimmat kertoimet ei välttämättä löydy juuri käytössä olevalta vedonlyöntisivustolta. Toinen huono puoli voi olla se, että ottelun yllättävät käänteet, kuten punaiset kortit, saattavat muuttaa maalien määrään niin, että tällaisen sattuessa voitto ei ole enää mahdollinen.

3. Missä urheilulajeissa voi lyödä over/under -vetoja?

Over/under -vedot ovat mahdollisia monessa urheilulajissa. Suosituin lienee ympäri maailman paljon seurattu jalkapallo. Tässä lajissa kyseinen vetomuoto onkin hyvin suosittu. Jalkapallossa voit hyvin usein lyödä vetoa maalien määrästä ottelun aikana.

Jääkiekko on erityisesti suomalaisten suosima urheilulaji, jossa myöskin kyseinen vetomuoto on mahdollinen. Jääkiekossa voidaan myöskin lyödä vetoa maalien kokonaismäärään tai siihen, jääkö maalien määrä alle vai yli annetun arvon.

Muita urheilulajeja, joihin liittyy usein over/under -vedot, on mm. tennis, koripallo ja baseball. Futis kuuluu tietysti myös tähän ryhmään. Mikäli jalkapallo on juuri juttusi, voit liittyä Global Leagues veikkauskilpailuun ilmaiseksi meidän etusivullamme. Tosin lajeja on olemassa lisääkin, sillä tässä mainitsimme vain muutaman esimerkin. Jos haluat käyttää juuri tätä vetotapaa, käy läpi käyttämääsi vedonlyöntisivustoa ja katso, onko tämäntyyppisiä vetoja tarjolla. On myös hyvä suorittaa vertailua vedonlyöntisivustojen välillä, sillä niillä voi olla paljonkin eroavaisuuksia keskenään.

4. Miksi valita over/under?

Vedonlyöntisivustoilla on yleensä tarjottavanaan useita erilaisia vetomuotoja, joiden väliltä asiakkaat voivat valita halutessaan asettaa vetoja johonkin urheilulajiin. Tällaisilla sivustoilla vaihtoehtoina on mm. lyödä vetoa ottelun voittajasta, ensimmäisestä maalintekijästä tai muista ottelussa mahdollisesti tapahtuvista asioista. Over/under -veto on helppo valinta ja tämän vuoksi moni valitsee sen. Moni tällaista vetotapaa paljon käyttävä varmasti suosittelee tapaa muillekin.

Jos haluat lyödä vetoa live-vedonlyönnissä eli ottelun ollessa jo käynnissä, voit hyödyntää ottelun aikana tietämiäsi faktoja over/under -vedossa. Maaleja saattaa tulla pelissä hyvin nopeaankin tahtiin ja sinulla on mahdollisuus hyödyntää näitä tietoja vedonlyönnissä. Over/under -vetoa kannattaa ainakin kokeilla live-vedonlyönnissä.

Kyseinen vetotapa voi olla fiksu valinta silloin, kun olet seurannut tiettyä urheilulajia ja tiedät joukkueiden aiemmasta menestyksestä. Over/under -vetoa varten kannattaakin suorittaa tietynlaista tilastojen tarkastelua, sillä niistä voit saada hyvää osviittaa siitä, kuinka ottelu voisi tälläkin kertaa mennä. Vedonlyönnissä kannattaa yleisestikin aina seurata urheilulajia ja tiettyjen joukkueiden menestymistä, jos haluat kokeilla lyödä vetoa tiedon pohjalta onnen sijaan. Muista aina napata voimassa olevat promokoodit vedonlyöntisivuille. Ne ovat tarkistettavat meidän etusivultamme.

Valitse vedonlyöntitarjous

Pinnacle
Pinnacle
Bonus Urheilu
Satoja vedonlyöntikohteita
NetBet
NetBet
Bonus Urheilu
30€ ilmaisveto

5. Yli/alle veto: Vinkkejä

Jos mietit juuri over/under -tyyppisen vedon asettamista, on tämä helppo tapa lyödä vetoa. Voit kokeilla asettaa vetosi täysin onneen perustuen, mutta kannattaa vielä tutkia tietyn joukkueen aiempaa menestystä.

Kertoimia kannattaa ehdottomasti vertailla. Jos nimittäin käy hyvä tuuri ja satut löytämään kertoimen, joka ei vastaa todellista todennäköisyyttä, on tätä mahdollista käyttää hyväksi. Voit saada itsellesi huomattavan edun löytäessäsi tämänkaltaisen eroavaisuuden todellisuuteen verrattuna. Kertoimet kuitenkin perustuvat siihen, millä todennäköisyydellä juuri tietty joukkue voittaa tai millä todennäköisyydellä maaleja tehdään jne. Toisinaan saattaa eteen tulla kertoimia, joista voisi päätellä tietyn joukkueen tappiota, jolloin kerroin on korkea. Jos kuitenkin sinulla on sellaista tietoa, josta voit päätellä todellista todennäköisyyttä, kannattaa tällaiseen vetoon tarttua. Tsekkaa siis onko yli/alle vedonlyönti mahdollista lempiurheilutapahtumissasi.

kommentoi Yli/alleVedonlyönti
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti